poniedziałek, 3 czerwca 2013

Przepis na pieczonego bakłażana - leniwiec.

Strzelam focha na pogodę. Prawdopodonie to nic nie da i nadal będzie padać cały dzień, a burza będzie gonić burzę...Niestety już drugi dzień z rzędu przyjmuję pozę lenia kanapowego, biorę pod pachę gazetę i leżę do wieczora. Nie mogę pobiegać, strasznie mnie to zaczyna złościć, ale czuję się w tej sytuacji bezradna. Moją osobę najlepiej odzwierciedla rysunek poniżej.



Tomorrow...biegania pewnie znów nie będzie, ale wybiorę jakiś trening domowy o którym napiszę jutro.

Pytacie jak wygląda mój przykładowy dzień na diecie rozpisanej przez panią dietetyk. Wrzucam spis z dnia dzisiejszego :)

I posiłek
jajko na twardo, grahamka z chudą wędliną, sałatą i pomidorem, pół awokado

II posiłek
jogurt naturalny, słonecznik, siemię lniane, nektarynki

III posiłek - w drodze do domu
jabłko

IV posiłek - hit dnia :D - bakłażan.
w wersji z serem dla mamy i bez sera dla mnie ;)



Składniki
- bakłażan
- mięso wołowe i mięso z indyka 1:1 po ok 100 gramów na porcję
- cebula
- czosnek
- pomidory
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy do smaku : bazylia, pietruszka, niewielka ilość soli, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Bakłażana nadziewamy przygotowanym wcześniej mięsem - smażymy cebulę, czosnek, mięso, dodajemy pomidory, koncentrat. Całość zapiekamy ok. 30 minut w 200 stopniach.

Pychotka :)

V posiłek

serek wiejski, kromka ciemnego chleba, papryka, rzodkiewka

Dzisiaj się z ciekawości zważyłam, mimo miesiączki waga wskazuje w godzinach popołudniowych 62.8. Myślę, że w weekend w końcu dokonam pomiarów ;)

A u Was aktywnie czy leniwie? 





27 komentarzy:

  1. uwielbiam bakłażana w każdej postaci, zwłaszcza z grila:)

    OdpowiedzUsuń
  2. o widzisz, podobne mamy smaki ;)
    ja też zostałam kanapowym leniwcem, ale wczoraj udało mi się wykorzystać trochę słońca i zrobiłam sobie wycieczkę rowerową :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja robiłam zamiast bakłażana cukinię i równie smaczne wyszło:)

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham bakłażana! :D a w ten sposób zapiekam czerwone papryki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie właśnie piorun strzelił!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak najbardziej aktywnie! na pomorzu pogoda jest idealna :>

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale super ten bakłażan:-) muszę to kiedyś przetestować, ale bez koncentratu i z mięsem mielonym z indyka. Aż mam smaka już teraz:P

    OdpowiedzUsuń
  8. Ahh, jak ja bym chciała poleżeć w taką pogodę... A ten bakłażan wygląda niesamowicie smacznie!!

    OdpowiedzUsuń
  9. bakłażan jest super:)
    jestem na tak :) ja przynajmniej mam jogę, bo bez rowerowania ostatnio u mnie, cały czas leje :/

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo fajnie, że wrzuciłaś przykładowy dzień diety ułożonej przez panią dietetyk. Ja mam zawsze problem z odpowiednim dobieraniem posiłków i składników a inspiracji nigdy dość! Kiedyś jadłam podobnego bakłażana, nie wiem, może nawet takiego samego, był wyśmienity więc na pewno to danie wkrótce trafi na mój stół!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ten pierwszy obrazek jest....Hm...bardzo fajny :-) haha.
    Pozdrawiam Paweł
    http://twojwybortwojaprzyszlosc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. OMG! bakłażan wygląda nieziemsko pysznie;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Co prawda nie na temat bakłażana chciałam tu napisać, no ale ;) Wpadłam tu po raz pierwszy jakiś czas temu i mi się spodobało. Wyszło tak, że zostałam chyba na stałe i trzymam kciuki i za siebie i za Ciebie, miło się po prostu czyta ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. mój tata zawsze takie robi :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Most of the particular time, they are just there to have a good time.
    Choose so many remaining medias the Computer has turned toward how to draw out the most big ones from
    you.

    Also visit my web page; borelioza

    OdpowiedzUsuń
  16. nigdy nie jadłam bakłażana ale chyba musze kupić i wypróbować ;d

    OdpowiedzUsuń
  17. Somebody can have that you simply great time listening to your favorite genre
    of your favorite songs with these programs. Specific Dj will
    need to a good wide selection of music for you to mix.



    Also visit my website - candida

    OdpowiedzUsuń
  18. Już bardzo dawno nie jadła bakłażana. Czas w końcu sobie przygotować :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Much more you feel fine when pressed utilizing pressures
    of days. At last, people are quenched in addition to what you end up with built, put this item apart
    for a little time.

    Stop by my web-site - candida

    OdpowiedzUsuń
  20. W takiej postaci bakłażana jeszcze nie jadałam, ale muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  21. od pewnego czasu to też moja miłość :)

    OdpowiedzUsuń
  22. jaka jest kaloryczność powyższego menu?

    OdpowiedzUsuń
  23. jaka jest kaloryczność powyższego menu?

    OdpowiedzUsuń